jperttula lähtee kuin hauki kaislikosta

Törkeää rasismia vai onnellinen saksalainen perhe

  • Saksalainen perhe
    Saksalainen perhe

Onko kuvassa rasismia vai onnellinen saksalainen perhe ?

Jos kuvaan liitetään perusnuorten laatima teksti "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä", onko sanoma rasistinen, vai päin vastoin, antirasistinen ja arjalaisia rotuoppeja vastustava ?

Mielestäni pelkästään preusnuoria ei pidä syyttää rasismista, vaan myös EU:ta, joka alunperin otti mustan perheen, eli rodun politiikan välineeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitääkö siis EU:n varoa vihastumasta rasisteja, joten ei voi käyttää tummaihoisesta perheestä kuvaa?

Mistä tällaiset ihmisen ihonväriin liittyvät ajatukset sikiävät?

Mitä väliä on ihonvärillä, sillä ei ole väliä kuin puhtaasti rasistisille ihmisille, meille normaaleille siinä kuvassa oli onnellinen perhe.

Rasisteille siinä oli kaiken pahan alku ja juuri.

Kyllä on ihmisillä omituinen suhtautuminen ihmisiin ja rasismiin.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Jos kuvaan liitetään perusnuorten laatima teksti "jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä", onko sanoma rasistinen, vai päin vastoin, antirasistinen ja arjalaisia rotuoppeja vastustava ?"

Rasistinen, jos ajatellaan että Suomen tulevaisuuteen ei haluta saksalaisia, rotuoppeja vastustava jos ajatellaan ettei haluta rotuoppipropagandaa. Voiko persunuorten kuvasta ajatella samoin sen olevan rotuoppeja vastustava? Minusta ei.

"Mielestäni pelkästään preusnuoria ei pidä syyttää rasismista, vaan myös EU:ta, joka alunperin otti mustan perheen, eli rodun politiikan välineeksi."

Millainen perhe siinä olisi kuulunut olla? En ymmärrä. Siinä EU:n mainoksessa taisi olla myös muita kuvia joissa oli myös erivärisiä ihmisiä.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Tässähän nuoriso-osaston puheenjohtaja hakee vaalikelpoisuutta ja meriittejä tuleviin vaaleihin. Mitä vahvempi rikosrekisteri, sitä suurempi äänisaalis - persulogiikan helmiä!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Voi tietysti kysyä, onko EU:ssa natsi-Saksan tapaan ”Rotupolitiikan toimisto” ja julkaiseeko se kuukausittain lehteä, jonka tarkoitus on ylistää jonkin rodun erinomaisuutta ja ylivoimaisuutta. EU:n toiminnasta en ole näin kaukaa katsoen saanut ihan sellaista käsitystä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

EU:n ”Rotupolitiikan toimisto” julkaisee monirotuisuuden erinomaisuutta. Mielestäni eri rodut ja kulttuurit ovat hieno asia, mutta EU tekee niillä hallitsematonta politiikkaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mielestäni pelkästään preusnuoria ei pidä syyttää rasismista, vaan myös EU:ta, joka alunperin otti mustan perheen, eli rodun politiikan välineeksi."

Kaikki tummaihoiset ovat siis EU-materiaaleissa rodun politiikan välineitä? Ja EU itse on rasistinen jos sen materiaaleissa ei ole vain valkoisia ihmisiä?

Tämä on irroittanut nyt kyllä aika poikkeuksellisen hämmentävää kommentointia.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Sokea Kreetakin ’näkee’ että EU oli ostanut mainoksen Soroksen putiikista.
Silkkaa propagandaa juuri ennen EU äänestystä. Haiskahtaa. Mielestäni.

Vai oliko siinä EU mainoksessa myös muita perheitä eri EU maista? Myös saamelais, romaani, Italialais, kreikkalais, saksalais, pohjoismaalainen (siniset silmät, valkea tukka), jne perheitä ?
Olivatko PS nuoret leikanneet muiden perheiden kuvat pois?
Lisätietoa tarvittaisiin.

Mutta selväähän tuo on että PS nuorista osa on provosoitunut eli mennyt suursijoittaja, vasemmistolaisen multimiljonääri Soroksen provo ansaan! Ei pitäisi provosoitua kun provosoidaan ...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Juu, oikein arvasin, tuore uutinen. Soros on taas vauhdissa Euroopassa:

”Mastercard ja George Soros yhteistyössä ”lievittämässä siirtolaiskriisiä”

Mastercardin toimitusjohtaja Ajay Banga ja George Soros tapasivat tammikuussa 2017 maailman talousfoorumin kokouksessa Davosissa, jossa he solmivat yhteistyösopimuksen. Soros sitoutui investoimaan 500 miljoonaa dollaria hankkeisiin, jotka tarjoaisivat ratkaisuja siirtolaisten ja pakolaisten kohtaamiin haasteisiin.

Yksi näistä George Sorosin rahoittamista ratkaisuista liittyy Mastercard-maksukorttien jakamiseen avustusjärjestöjen kautta laittomasti EU-alueelle pyrkiville siirtolaisille.”

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #7

# 7

Tuo valeuutinen on ammuttu alas jo kauan sitten mutta aina löytyy niitä jotka haluavat ilmiantaa oman epärehellisyytensä jakamalla sitä edelleen. Taas saa suomalaista hävetä.

https://euvsdisinfo.eu/report/it-was-revealed-how-...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei näköjään loppunut vielä tuo salaliittojen esiinmarssi. Tämä tuntuu jo ihan Yhdysvalloissa esiintyvältä perinpohjaiselta vainoharhaisuudelta. Olin kuvitellut ettei Suomesta löytyisi sellaiselle kannatusta, mutta ei ilmeisesti tarvita kuin oikeanlainen triggeri.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #15

J.K:"Ei näköjään loppunut vielä tuo salaliittojen esiinmarssi. "

Onko tämä nyt siis käsitettävä niin, että jos netissä lukee jossain sivustolla "ei" ja toisella "kyllä", niin esim. Kangasluomalta (ja kavereiltaan) kysymällä saa sen faktan?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #18

Luotettavilta faktantarkistajilta saa yleensä parhaat faktat. Toki jotkut asiat ovat aika heikosti kyhättyjä ja ilmiselviä salaliittoja. Niin kuin tämä, että Soros asetti ansan etnonationalisteille.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila Vastaus kommenttiin #20

Näin tapahtui myös All Taen tapauksessa...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Kyllä, siellä oli asiantunteva faktantarkistaja hommissa.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #39

P.K:"Niementaus, KVG, jos osaat."

Vielä kun kerrot mistä erottaa sen oikean sieltä hakutuloksista..riittääkö siis se, kun aina samaa mieltä sinun, Kangasluoman yms. kanssa?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #53

Helposti. Tarkistamalla asian useista lähteistä ja käyttämällä järkeä. Luotettavat faktantarkistajat tunnistaa siitä että ne kertovat avoimesti lähteet joiden tietojen perusteella ovat päätyneet tulokseen siitä onko jokin väite faktaa vai fiktiota. Luotettavilla sivustoilla myös kerrotaan kuka/ketkä ovat niiden ylläpitäjiä ja kirjoittajia, toisin kuin epämääräisillä valeuutissivustoilla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä argumentointi on itse asiassa herkkua populistisen, epä-älyllisen harhautuksen tutkijalle.
Rasismin puolustaminen käännetään antirasismiksi samassa lauseessa, jossa antirasismi kuitenkin o n rasismia.
Samoin antifasismi on fasismia ja kaiken huipuksi Kokoomuksen antivasemmistolaisuus kommunismia.
Ja läpi menee.

Kun pitäisi palata lähtökohtaan ja palauttaa mieliin, ettei ihmisrotuja ole eikä vaalea iho ole "suomalaisuutta", jota pitäisi suojella joltain.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Valkoisten maat Euroopassa ja Yhdysvallat ovat ainoita valtioita maailmassa, jotka eivät saa tehdä kansallismielistä politiikka tai sulkea rajojaan haitalliselta maahanmuutolta. Katsokaa mikä valitus Puolaa ja Unkaria kohtaan, kun eivät ota riittävästi ei-eurooppalaisia maahansa.

Kukaan ei pidä ääntä, kun Aasiassa, tai Afrikassa toimitaan samoin, puhumattakaan Israelin etnonationalistesta valtiosta.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Voisi myös ajatella, että jotkut maat ovat eniten olleet luomassa tilannetta, jossa Euroopan jne läheisyyteen on syntynyt kriisejä ja hajonneita yhteiskuntia , joiden pakolaisista suuren osan ovat jo vastaanottaneet Euroopan rajamaat.
Unkarin jne täysin törkeä toiminta suhteessa EUlta saamaansa tukeen ja omiin velvoitteisiinsa ei todellakaan kaipaa hyväksyntää.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"Preusnuoret" hauska freudilainen lispahdus...

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Missä on se alkuperäinen EU-mainos?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

H.H:"Missä on se alkuperäinen EU-mainos?"

Kyse vissiin tästä.

Kun ensi kerran näin ton ps-nuorten twiitin, niin pohdin ihan oikeasti sellaista mahdollisuutta, että esim. Sibakoff(perussuomalaisten euroehdokas) olisi laittanut vastaavan kuvan kuin tässä blogissa(selvästi valkoinen pari) ja sitten tuolla sloganilla. Olisko siitä noussut samanlainen meteli ja kenen taholta.
Tämä siis mielenkiinnosta, enkä edelleenkään pidä tuota nuorten twiittia mitenkään fiksuna.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Natsien rotuopit jättivät eurooppalaisiin pahan trauman emmekä vieläkään osaa suhtautua erilaisiin rotuihin luontevasti. EU:n nykyinen rotupolitiikkaa tuntuu siltä kuin se olisi rekyyliä natsien politiikkaan. Rekyyliä seuraa usein vastarekyyli, ja oikeastaan voidaan sanoa, että perussuomalaisten nuorten somejako oli sitä vastarekyyliä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mikä on EU:n rotupolitiikka?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

EU:n rotupolitiikan ydinajatus on se, että eri ihmisrotuja ei ole olemassa, on vain ihmisiä, joilla on erilaisia etnisiä taustoja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Missä EU kiistää rotujen olemassaolon?

Eikö EU:n ja esim. vaikka Suomen yhteiskuntajärjestelmän lähtökohta ole, että rodulla ei saa olla mitään vaikutusta siihen, miten ihmistä kohdellaan? Pitäisikö sitä lähtökohtaa mielestäsi muuttaa, koska etnonationalistit eivät pidä siitä ja on vain luontevaa ottaa rekyyliä takaisin kohti natsien rotuoppia?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #21

Uskonnon vapaus on olemassa, vaikka ei tiedetä, onko jumalia olemassa. Rotuopit on kiellettyjä, vaikka nykyään ei rotujen olemassaoloon välttämättä enää uskota, tai ainakaan ihmisroduista puhumista ei pidetä poliittisesti tai tieteellisesti korrektina.

Saksalaisten rotututkimus meni täysin pilalle, kun siihen liitettiin natsien ideologia. Minulle kelpaa hyvin nykyaikainen arvoneutraali geenitutkimus.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #26

Kyllä rotuja ja niiden eroja tutkitaan koko ajan. Mitä mielestäsi geenitutkimuksessa pitäisi roduista tutkia jos nykyiset eivät kelpaa?

Rotujen arvojärjestystä tai erilaista kohtelua rodun perusteella vain karsastetaan. Pitäisikö tätä mielestäsi muuttaa?

Mitä haluaisit sanoa roduista mitä et mielestäsi tällä hetkellä saa sanoa?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #29

Roduista pitäisi voida käyttää kunnollisia nimityksiä, kuten mustalainen, neekeri, tai arjalainen. Mutta sanoihin liittyvien arvolatausten takia pitää olla varovainen mitä kieltä käyttää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #35

Ovatko mustalaiset siis sinun mielestäsi ihmisrotu? Ja, että arjalaisuus on vaaleiden ihmisten rodun tieteellinen nimi? Tämä saattaa nyt tulla aikamoisena shokkina mutta romanit kuuluvat itseasiassa indoarjalaisiin kansoihin ja pitkään aikaan ei vaaleita pohjois-Eurooppalaisia ole pidetty arjalaisina.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Arjalaiset

Tutkimuksen laatu mielestäsi paranee, jos otamme uudelleen käyttöön 1900-luvun alkupuolen termit käyttöön?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #36

1900-luvun alkupuolen selkeät termit käyvät oikein hyvin. Geenitutkimuksessa minua kiinnostaa Neanderthalilaiset ja väestön migraatiot, tarkat rotumääritelmät eivät ole oleellisia, haplotyyppi on yleensä riittävä tieto.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

Mikä ero sinulle on mustalainen ja romani termeillä?

Luulin, että haluat parempaa ja tarkempaa rotututkimusta mutta kirjoitat, että haluat määrittelyjen perustuvan mystiikkaan(valkoinen arjalaisuus) ja termien olevan 1900-luvun alkupuolelta. Eikö tämä ole taantumista tutkimuksessa?

Tiedätkö sinä itseasiassa yhtään mitään 2000-luvun genetiikan tutkimuksen lähtökohdista tai metodeista? Kommenttisi vaikuttavat aika oudoilta.

Tämän bongasin kuvauksestasi ja se selittää paljon.
"1800-luvun loppupuolen arvot ja teknologia viehättävät."

Taidat vihata lapsia ja naisia aika paljon.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #35

" A r j a l a i n e n "?
Mustalais r o t u ?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #21

Ihmisrotuja ei oikeasti olekaan.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

YK ohjeistus rotuerottelusta ja siihen liittyvistä asioista mahdollistaa rasismin nostamisen aina kun näistä asioista puhuu jotenkin negatiivisella tavalla. Sen YK ohjeistuksen pohjatarkoitus on hyvä, mutta sitä käytetään selvästi sananvapautta estääkseen ja monien kohdalla jopa lynkkauksiin, jos puhuvat asioita mitä ihmiset eivät halua julkisuuteen.

Nobelin voittanut DNA:n keksijä James Watson syrjäytettiin akateemiselta uralta, koska hän kertoi mielipiteitään mustien älykkyydestä, eikä suostunut muuttamaan rasistista käsitystään painostuksen alla. Watson joutui lopulta taloudellisiin ongelmiin ja myymään Nobelin palkintonsa elääkseen. Aikamoinen rankaisu siitä, että yksi älykkäimmistä henkilöistä kertoo näkemyksensä genetiikan toiminnasta liittyen biologisten populaatioiden eriytymiseen jne.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

#23

Höpöhöpö! Watsonin tarkoitus oli jollain tavoin hyvittää lausumansa vaikutukset myymällä Nobel-palkinto. Lausunnon hän antoi vuonna 2007, jolloin hän oli jo 79-vuotias. Mihinkään taloudellisiin vaikeuksiin hän ei lausuntonsa johdosta joutunut mutta menetti useat hallituspaikkansa eri yhtiöissä. Se, että ei ole tuloja ei tarkoita, että olisi taloudellisissa vaikeuksissa. Palkinnon osti venäläinen miljardööri 3,8 miljoonalla eurolla ja luovutti sen sitten takaisin Watsonille.

”Dr. Watson, who lives in a house at Cold Spring Harbor Laboratory on Long Island, where he is chancellor emeritus, said before the auction that one of his motivations for selling the medal for charity was to restore some of his reputation. He said he had become an outcast in the scientific community after he was quoted in 2007 questioning the intelligence of black people, remarks he apologized for.”

https://www.nytimes.com/2014/12/10/nyregion/buyer-...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #23

Tämä ilmeisesti tarkoittaa, että vaadit rasismille legitiimiä asemaa esim poliittisena liikkeenä?
Entä eugeniikka ? Sama juttu ?
Epäkelvot eivät saisi lisääntyä ?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuossa EU:n vaalivideo. Aika valkoista porukkaa ainakin tuolla videolla.

https://www.thistimeimvoting.eu/

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Henkilöiden etnisyys näyttäisi vastaavan melko hyvin esimerkiksi Saksan nykyistä populaatiota.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Pitäisikö EU:n alueen markkinoinnissa valvoa ihmisten etnistä jakautumista oikeassa suhteessa? Sen varalta, ettei tule haitallista rekyyliä?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mahtaisko mun pärstä kelvata Zimbabwen vaalimainokseen, tekstillä äänestä maan tulevaisuudesta? Ja mitä paikalliset mahtaisivat tuumata siitä että, miten mainos n.s. onnistui?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Varmaan moni suuttuisi. Eikö olekin mukava asua Euroopassa, jossa ihmiset ei vedä hernettä nenään vain, koska mainoksessa on eri rotuinen ihminen?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.K:".. jossa ihmiset ei vedä hernettä nenään vain, koska mainoksessa on eri rotuinen ihminen?"

Ei kait ne sen takia vetäneet? Itse ymmärtäisin että jotkut olivat eri mieltä siitä tulevaisuuden euroopasta, mitä tuo mainos tuntui edustavan.

PS eiks toi rotujutska ole jo vähän out nykyisin?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #31

Niin, eri rotuinen lapsiperhe oli valkoisen lapsen takana ja suututtiin, että näin ei saa olla.

"PS eiks toi rotujutska ole jo vähän out nykyisin?"

Minäkin luulin, että olisi mutta tämän päiväisten kommenttien myötä en luottaisi siihen. Meillä on myös valtakunnan toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestössä piirijohtaja, jonka mielestä ihmisiä pitäisi rodun perusteella verottaa niin, että he lähtevät maasta.

Ei ehkä vielä pidä tuudittautua siihen, että rotujutska olisi out.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #33

J.K:"Niin, eri rotuinen lapsiperhe oli valkoisen lapsen takana ja suututtiin, että näin ei saa olla. "

Jossain kommentissasi taisit ihmetellä sitä, miten ihmiset näkevät jotain huonoa tuossa "onnellinen lapsiperhe"-kuvassa. Nyt sitten toteat että siinä onkin eri rotuiset vanhemmat valkoisen lapsen kanssa.
Itse en välttis erota että siinä olisi "valkoisesta" lapsesta kyse, mutta jos näin, niin ehkä noiden vanhempien onnellisuus olekaan kirkossa kuulutettu.
Vanhempien "rodusta" osaa sanoa mitään, mutta selkeästi tummaihoisilta ne mielestäni näyttävät.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #31

Ei ollenkaan.
Se näyttää vain keräävän tuulta purjeisiinsa.
Nyt rasismia puolustetaan jo aivan avoimesti ja sille vaaditaan "oikeutettua asemaa ".

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Samat tahot jotka lyövät nykyisin ruotsinkielisiä päähän Friedenthalilla näyttävät nyt että ikivanhat rotuteoriat ovat sittenkin lähellä sydäntä.

Se on sellaista kipuilua. Maailma on muuttunut. Euroopassa ja siis myös Suomessa näyttää olevan valtavirtaa että ihonvärillä ei ihmistenvälisessä kanssakäymisessä ole mitään merkitystä. Uskonnon merkitykselle tulee käymään samoin vaikka se tulee jälkijunassa.

Ihmisten oikeus päättää itsenäisesti omista asioistaan on kasvanut. Ilmankos tietyllä suunnalla ahistaa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

UNESCON rotujulistus vuodelta 1967 on ilahduttavaa luettavaa, koska silloin vasemmistoliberaalit eivät vielä olleet sotkeneet selviä asioita.

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000186096

Ihmmisten rodulliset erot ovat niin pieniä, että niillä ei ole käytännön merkitystä. Niinpä voidaan sanoa, että on vain yksi ihmisrotu. Sitävastoin kulttuurilliset ja sosiaaliset erot ovat suuria ja ihonväri usein periytyy niiden mukana.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nyt meni metsään.
Ei ihonväri "periydy kulttuurin mukana".
Jos vaaleita ihmisiä asuu Islannissa ja he ovat usein kalastajia, ei vaalea iho johdu kalastuksesta eikä periydy kalastuksen mukana !

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kalastaja ammatti, vaalea ihonväri ja velkainen vene periytyvät isältä pojalle. Mutta jos vaalea isä on maailman meriä seilaava merimies, on melko todennäköistä, että lapsi saa vaaleaa tummemman ihonvärin. Eli "rotu" seuraa sosiaalista asemaa ja kulttuuria eikä päinvastoin, kuten vielä 1900-luvun alussa luultiin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #48

Sinulla on erittäin suppea käsitys maailman kalastajista.
Ja heidän kaikenvärisistä lapsistaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #48

Esim islantilaiset ovat omaksuneet hyvin "amerikkalaisen" kulttuurin. Se ei ole vaikuttanut ihonvärin periytyvyyteen mitään, mutta ammatin periytyvyyteen kyllä.
Eikä se vaikuttaisi, vaikka islantilaiset omaksuisivat pelkästään afroamerikkalaisen kulttuurin.

Toimituksen poiminnat