jperttula lähtee kuin hauki kaislikosta

Sipilä ei ollut huono pääministeri

Nyt kun hieman pelonsekaisin tuntein seuraan vasemmistohallituksen syntymistä, niin alkaa tuntua siltä, että oikeastaan Sipilä johti kohtuullisen hyvin maata. Toki hän teki raskaita virheitä, kuten kutsui pakolaiset maahan. Mutta hän osasi myös käyttää järkeään ja korjata virheitään. Kunnon insinöörinä hän hoiti tehtäviä asiakeskeisesti. Tulevaa hallitusta näyttäisi ohjaavan ideologiat, tasa-arvo, ilmastomuutos ja avoimet rajat. Pragmaattisen politiikan korvaaminen ideologialla on usein tuottanut tuhoisan lopputuloksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Asiakeskeinen? Itse koin Sipilän varsin tunne- ja ideologiakeskeiseksi toimijaksi. Kiukutteli kuin pikkulapsi, rakensi riitaa ja eripuraa tarpeetomasti ja harrasti kummallisia "hallituksen hajottamis"-performansseja. Sote-kuvio kaatui siihen, että niin keskusta kuin kokoomus nostivat keskeisiksi asioiksi omia ideologisia tavoitteitaan jolloin soten kannalta keskeisimmät kuviot jäivät maakuntien ja "valinnanvapauden" jalkoihin. Ammattiyhdistysten valtaa ja asemaa piti yrittää heikentää hinnasta viis veisaten, Taksiuudistus ja VR:n "kehittäminen" olivat mitä voimakkaimmin ideologisia valintoja... Pragmatismi oli tuosta kyllä aika kaukana.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Joo, Sote oli karmea esimerkki siitä kun ideologiat menivät järjen edelle. Olisi pitänyt kuunnella lääkäreitä miten asiat on käytännössä paras toteuttaa. Tosin Sipilä ei aloittanut sote-sotkua, mutta yritti kyllä tarmokkaasti saada sen päätökseen. En tiedä oliko hyvä vai huono, kun ei onnistunut.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kivelältä ei liene jäänyt huomaamatta viimeaiset sessiot niinsanotusta vihapuheesta jota ollaan aikeissa kriminalisoida.
Juha Sipilä joutui ennennäkemättömän maalituksen ja demonisoinnin kohteeksi somemedian sopulipopulismin saattelemana jopa hänen perheensä syylistettiin täysin aiheettomasti.
Surullisen kuuluisa taksilaki uudistusta oli vaadittu jo kauan aikaa ja kun se tuli se oli käynyt monenmonet asiantuntija lausunnot läpi ja oli koko hallituksen aikaan saannos mutta se vaatii nyt päivitystä havaittujen puutteiden korjaamiseksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Samaa mieltä pitkälti Marko Kivelän kanssa, ideologia ohjasi niin Keskustan kuin Kokoomuksen poliittista toimintaa ja parhaiten se näkyi juuri sote/maakunta viritelmässä ja halusta yksityistää kaikki mikä vaan on mahdollista, seurauksista piittaamatta eikä myöskään minkäänlaisia vaikutusarviointeja tehty, eikä kaikenmaailman "dosenttien" varoituksia kuunneltu. Myös Sipilän johtamistyyli, "halki, poikki ja pinoon" on kaukana nykyaikaisesta modernista johtamisesta.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Arto vaikka nyt muodostetaan punamultaa voinet myöntää että kiville mennyt sote ja maakuntalaki on perusta edelleen kehittämiselle sinällään ok ja on kannattavaa.
Kokoomuksen ajama sotekeskusten monen palvelun tarjoajan valinnan vapaus asiakkaalle on ideologia joka vienyt rahaa mutta vastaavasti maakuntamalli olisi se joka tuo säästöt veronmaksajalle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen kaiken aikaa ollut sitä mieltä, että edellinen hallitus on saanut enemmän oikeaan suuntaan menneitä uudistuksia aikaiseksi kuin yksikään muu hallitus viime vuosikymmeninä.

Monet niistä on hoidettu lyhyellä "varoitusajalla" hyvin tehokkaasti ilman pitkiä jahkailuja.

Joitakin esimerkkejä Suomen oloissa matalalla profiililla hoidetuista "vallankumouksellisista" uudistuksista ovat kauppojen aukioloaikojen täydellinen vapauttaminen, marketeissa myytävien alkoholijuomien väkevyysrajan korottaminen, muut alkoholilain väljentämiset, taksielinkeinon harjoittamisen vapauttaminen, varhennetun osittaisen vanhuuseläkkeen saamisen mahdollistaminen (mikä itse asiassa tietyssä mielessä alensi eläkeikää), kiky-sopimus, aktiivimalli, NATO-yhteistyön syventäminen, y.m. y.m. ...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Alunperin Keskusta halusi keskioluen pois kaupoista

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77617-keskusta-va...

mutta kansan vaatimuksesta Sipilä tekikin päinvastoin. Tämä on hyvä esimerkki pragmaattisesta politiikasta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Uudistusten ideologinen luonne tulee hyvin esille siinä, että pidän useita noista pahoina harha-askeleina - ne siis jakavat ideologisista syistä kansaa varsin vahvasti. Uudistuksina mitä ei olisi pitänyt tehdä. Lisäksi osa noista toteutettiin varsin huonosti. On noista uudistuksista sinällään mitä mieltä tahansa, on lainsäädäntötyö ollut sipilän hallituksen toimesta harvinaisen heikkotasoista - mitä todistaa mm se että varsin moni päätös on korjattu suuren kritiikin saattelemana pian sen jälkeen kun se ensin on asetettu voimaan. Tässä varmasti näkyy Sipilän epäluulo "kaiken maailman dosentteja" kohtaan. Ja suoraan sanottuna, pragmaattinen asiapoliitikko ei koskaan halveksisi niitä asiantuntijoita.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"moni päätös on korjattu suuren kritiikin saattelemana"

Päätösten korjaaminen nimenomaan kertoo pragmaattisuudesta. Minun on vaikea nähdä Sipilää ideologina, paitsi ehkä siinä tilanteessa, kun lupasi kotinsa pakolaisille. Sipilä on keskimääräistä uskovampi, eli siinä suhteessa ideologi, ja ilmeisesti uskonnollinen näkemys lähimmäisen auttamisesta meni järjen edelle.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #9

Sipilä on itse asiassa varsin oikeistolainen ja karkeasti hänen ideologiansa on raha ja yritysmaailman "oikeuksien" maksimointi. Näyttäisi siltä, että juuri siitä syystä hän on onnistunut karkoittamaan suuren osan keskustan kannattajista pois puolueestaan. Keskustan aatteeseen kun perinteisesti on hyvin mahtunut heikommistakin huolehtiminen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #11

"hänen ideologiansa on raha ja yritysmaailman "oikeuksien" maksimointi"

Onko kyse ideologiasta vai pelkästä ahneudesta. Oikeistolaisen ajattelutavan mukaan ahneus voi olla myös terve kehitystä eteenpäin ajava voima.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei nyt sentään ihan vielä nosteta Juha Sipilää valtiomiestasolle.

Voi käydä nimittäin niin, että silloin täytyy Antti Rinnekin sinne tulevaisuudessa korottaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Juha Sipilä on itsenäisyytemme ajan surkein pääministeri ja Väyrysen veroinen harrastelijanäyttelijä lentoineen sun muine hallitusvenkslauksuneineen. Ei tulosta, siis Ulos.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Väyrysen veroinen harrastelijanäyttelijä"

Näyttelijänä Paavo ei ole pelkkä harrastelija, onhan hän esiintynyt Uuno Turhapurossa https://www.youtube.com/watch?v=qKf705EkGEY

Toimituksen poiminnat